Fremtiden er her omsider

16 April 2008 | HUlterTilbuLter | 2 kommentarer

Hvor er de flyvende bilene? Robotene som gjør det kjedelige arbeidet for oss? Nanomaskinene som holder oss friske i flere hundre år? Sørgelig fraværende.

Men til spørsmålet «Hvor er dingsene fra Star Trek?» kan vi omsider svare mer positivt:
Fremtiden; slik vi så den for oss

Det var slik fremtiden så ut. Den er her nå! Jeg var ikke spesielt tidlig ute, og har bare hatt en iPhone i noen få dager, men jeg er ganske sikker på at dette er den mest fantastiske dingsen jeg noen gang har tatt i.

Og ikke bare er den fantastisk, men den har, selv om den jo er ganske dyr, faktisk en svært overkommelig pris hvis man først skal ha en avansert telefon. Det har fått meg til å tenke på Andy Warhols utsagn om USA:

What’s great about this country is that America started the tradition where the richest consumers buy essentially the same things as the poorest. You can be watching TV and see Coca-Cola, and you know that the President drinks Coke, Liz Taylor drinks Coke, and just think, you can drink Coke, too. A Coke is a Coke and no amount of money can get you a better Coke than the one the bum on the corner is drinking. All the Cokes are the same and all the Cokes are good. Liz Taylor knows it, the President knows it, the bum knows it, and you know it…

Nå koster riktignok en iPhone fortsatt en del mer enn en boks Cola, men prisen på slikt går bare en vei, og den går raskt nedover. (For å holde oss i The Reality Distortion Field; en annen fantastisk dings: iPod Shuffle koster bare $50 nå).

Denne delen av fremtiden har forhåpentligvis kommet for å bli.

2 kommentarer

  1. torsk skrev den 17 Apr 2008 at 10:06 am:

    Jeg skjønner hva Warhol vil si, men grøsser litt over Cola-eksempelet likevel. Selvsagt liker jeg tanken på at alle skal kunne kjøpe det samme, men dessverre har tankegangen om lik smak til en hver tid begynt å gjøre seg gjeldene i vinbransjen også, og det har jo sin pris. :bable:

  2. Jørund skrev den 17 Apr 2008 at 8:46 pm:

    Og selv om man ser helt bort fra klassisk anti-amerikanisme har nok Cola et vesentlig dårligere image både økologisk, sosialt og helsemessig i dag enn det hadde da Warhol sa dette (jeg finner ikke når det var på nettet, og husker ikke hvilken bok jeg leste det i først), men jeg tror nok han ville satt stor pris på at utsagnet er enda mer egnet til å irritere enn det var. Men jeg tror det han ønsket å fremheve var det som er positivt med denne utviklingen. Og han ville nok helt sikkert ha argumentert for at all vin burde smake likt hvis han hadde kommet på idéen, men i lys av hvilken vekt han, trivielt observert, la på ektehet og origialitet i kunsten sin (selv om han alltid sa det motsatte) ville han neppe faktisk ha ment det.

Skriv en kommentar

Du kan følge diskusjonen gjennom kommentarfeeden. Du kan også bruke pingback eller trackback fra din egen site.