Det motsatte av nostalgi

17 May 2008 | TV | Ingen kommentarer

Gemini var en virkelig spennede detektime om en mann som kunne gjøre seg usynlig. I den første episoden blir Sam, som er hemmelig agent, utsatt for en mystisk eksplosjon og farlig stråling mens han dykker, når de får ham opp av vannet tror de først at han ikke er i dykkerdrakten, men de oppdager heldigvis at han er der; han har bare blitt usynlig. De greier å lage et armbåndsur til ham som han kan trykke på og slå usynligheten sin av og på, men han kan bare være usynlig i et kvarter hver dag, hvis han er det lenger enn det vil han bli usynlig for alltid, eller dø. Dette er utgangspunktet for mange spennende historier, der det ofte er bare så vidt Sam greier å løse oppdraget sitt uten å være usynlig for lenge. Gemini var noe av det mest spennende som ble vist på TV på 70-tallet. Det var veldig stilig når han var usynlig og alle ønsket seg en slik klokke som de kunne trykke på for å bli usynlige selv.   Gemini Man var sannsynligvis en av de dårligste TV seriene som ble produsert i USA på 70-tallet. Serien var en så stor fiasko at den ble tatt av før halvparten av episodene var sendt. Ben Murphy er virkelig totalt ubrukelig som hovedrolleinnehaver i en actionserie, men han har på ingen måte skylden alene. Premisset for serien er idiotisk, og både manus, regi og klipping er ualminnelig klønete. Biroller og gjesteskuespillerer virker ikke som om de prøver i det hele tatt. Denne serien presterte NRK å kjøpe inn, reklamere for og vise i beste sendetid på fredag kveld. Jeg håper de fikk den billig. NRK holdt seerne for narr hele 70-tallet; monopolsituasjonen gjorde jo at de kunne slippe unna med å vise hva som helst, uten å ta hensyn til hverken kvalitet eller ønsker fra seerne. Alt de viste var selvfølgelig ikke dårlig, men det er åpenabrt at hovedkriteriet for svært mange innkjøpte serier fra utlandet var at prisen skulle være så lav som mulig. Gemini Man er, naturligvis, ikke gitt ut på DVD, men Mystery Science Theater 3000 hadde en episode viet denne kalkunserien; Universal prøvde nemlig også å få igjen litt av pengene de hadde brukt på å produsere makkverket ved å sette sammen to helt urelaterte episoder og vise dem som TV-filmen Riding With Death, og MST3K-episoden er verdt å se, selv om Gemini Man ikke er det.

Skriv en kommentar

Du kan følge diskusjonen gjennom kommentarfeeden. Du kan også bruke pingback eller trackback fra din egen site.