Favorittfilmer 2013

31 December 2013 | Film | Ingen kommentarer

Upstream Color, Shane Carruth
Upstream Color
Ni år etter den fantastiske debutfilmen, Primer, kommer det omsider en ny film fra Carruth. Og han var faktisk i stand til å følge opp. Mer drømmeaktig og mystisk enn Primer; hypnose og psykiske bånd melleom menneseker og griser overført via blomster. Heller ikke denne gang får seeren noe gratis; her må man faktisk følge med. Denne filmen ville vært på eller nær toppen av min liste for et hvilket som helst år.

Holy Motors, Leos Carax
Holy Motors
Merkelig og facinerende fra Carax. Jeg anbefaler å se denne uten å vite noe om den på forhånd.

The World’s End, Edgar Wright
The World's End
En flott avslutning på «trilogien» til Wright, Pegg og Frost. Må man bli voksen etter å ha drømt om en evig pubcrawl siden tenårene? Kanskje årets mest undervurderte film.

Django Unchained, Quentin Tarantino
Django Unchained
Underholdende, brutalt og storslått om slaveriet av Tarantino. Han unngår helt den vanlige feilen med å la den hvite hovedpersonen overskygge den svarte helten, og det til tross for at Waltz virkelig gjør en fantastisk prestasjon her. Glimrende skuespill fra Foxx, Jackson og DiCaprio også. (Og virkelig dårlig skuespill av Tarantino selv).

Gravity, Alfonso Cuarón
Gravity Sandra Bullock
Hvis Sandra Bullock får en Oscar igjen, så er det helt greit for meg. Selveste Neil DeGrasse Tyson likte den også faktisk.

(To av disse, Holy Motors og Django Unchained, er jo fra 2012, men slik blir det når man bor i provinsen.)

Skriv en kommentar

Du kan følge diskusjonen gjennom kommentarfeeden. Du kan også bruke pingback eller trackback fra din egen site.